20 листопада, 2020

День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про День Гідності та Свободи». Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору.
Бібліотекар організувала тематичну книжкову виставку «Свобода, воля і честь понад усе» у шкільній бібліотеці.
На інформаційних годинах класними керівниками було проведено ряд заходів: «З Україною в серці», «День гідності та свободи», «Україна – гідна Свободи», круглий стіл «Початок Євромайдану: як це було», конкурс малюнків «Ми – діти України», учням старшої школи було запропоновано переглянути документальний фільм «Сильніше ніж зброя».
До глибини душі проникливими були вірші та розповіді на основі реальних подій про Революцію Гідності. Хвилиною мовчання вшанували учні героїв – учасників Євромайдану, героїв Небесної сотні, воїнів АТО.

Для збереження світлої пам’яті всіх героїв Майдану та воїнів-захисників України, які загинули за гідність і свободу нашої Вітчизни, запалили свічки.
Ці заходи були спрямовані на виховання патріотизму, гордості за свій народ. Сподіваємося, що підростаюче покоління буде рівнятись на героїв і намагатиметься стати справжніми патріотами своєї країни, боротися за її честь, волю і незалежність.
Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших співвітчизників, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії. Також ми повинні пам’ятати, що кожного разу коли на небі сіяють зорі, за нами спостерігає Небесна сотня, яка освітлює шлях України у краще життя.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар