11 листопада, 2021

ОБИРАЄМО МАЙБУТНЮ ПРОФЕСІЮ

Вибір професії – дуже важливий і надзвичайно відповідальний етап у житті кожної людини. Від того, наскільки вірно вибраний життєвий шлях, залежить місце кожного з нас у суспільстві, успішність, задоволеність роботою, наше здоров’я.

10 листопада 2021 року профконсультантом Верховинської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Наталією Богатчук проведено профорієнтаційний онлайн-урок з учнями 9-Б класу, в ході якого здобувачі освіти отримали детальну інформацію про актуальні професії та спеціальності сьогодення, шляхи їх опанування та вимоги сучасного роботодавця. Фахівець з профорієнтації розповіла учням про те, як зорієнтуватися у лабіринті професій, уникнути помилок і розчарувань, наголосила на важливості врахування при виборі професії формули «Хочу. Можу. Треба».

Надзвичайно цікаво для здобувачів освіти було дізнатися про TOП-25 професій майбутнього, таких як: копірайтер, спічрайтер, еко-провідник, генетичний консультант, мережевий юрист, сіті-фермер, менеджер з космотуризму, будівельник “розумних” доріг, шоколатьє та інші. Дев’ятикласники мали змогу помріяти та описати своє життя і професію через 10 років. Фахівець з профорієнтації також звернула увагу здобувачів освіти на онлайн-сервіси державної служби зайнятості: «Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри» та платформа «Моя професія: консультаційна мережа», де учні можуть знайти для себе ще більше цікавих тестів, поринути у віртуальний світ професій.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар