23 квітня, 2024

 Сьогодні, 23 квітня, світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання. Це один із знакових днів у нашому міжнародному календарі. Талант письменника - яскрава демонстрація духовного начала всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, і багато чого, що так чи інакше зв’язується з людським світоглядом - справжній дар. Сказати і бути почутим, знайти розуміння і відгук у серцях вдячного читача - це мета будь-якого автора.

З нагоди свята вчителем української мови та літератури Світланою Шайваровською та бібліотекарем Оксаною Шпитчук був проведений виховний захід «Хліб годує тіло, а книга - розум» з учнями 5-х класів. До юних читачів завітала письменниця Марія Грушак, яка презентувала свої збірки «Через терни до зірок» і «Мелодія мокрого снігу». Пані Марія розповіла дітям про своє дитинство, свій перший вірш, поділилася враженнями та переживаннями. Учасники заходу із захопленням спілкувалися з поетесою, читали вірші, а також знайомилися з її новими творами. Зустріч дітей з Марією Андріївною була щирою і неймовірно емоційною. Маленьким слухачам сподобалася чудова поезія авторки, адже написана вона про події сьогодення.
Сподіваємось, що зустріч з пані Марією залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури. За рахунок благодійних коштів випускниці Красноїльської школи 1983року Марії Ткачук юні читачі отримали в подарунок збірку «Через терни до зірок» Марії Грушак.





Немає коментарів:

Дописати коментар