10 грудня, 2020

10 грудня - Міжнародний день прав людини

«Знання права заслуговує

найбільшої поваги»

Давньоримський юрист Ульпіан

10 грудня в світі відзначається Міжнародний день прав людини, що був заснований на засіданні Генеральної Асамблеї ООН  4 грудня 1950 році. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, в якому були чітко сформульовані положення про права людини.

Головна мета свята — торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.

Крім того, в Україні щороку проводиться Всеукраїнський тиждень права, на честь проголошення у 1948 році Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини, який має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян на шляху створення сильної демократичної та правової держави.

Права людини є найважливішим питанням внутрішньої та зовнішньої політики всіх світових держав. Забезпечення прав і свобод людини, їх практична реалізація є критерієм, за яким оцінюється рівень демократичного розвитку будь-якої держави і суспільства в цілому.

У бібліотеці до Міжнародного дня прав людини було оформлено тематичну книжкову виставку «є право – є надія». До проведення тижня права долучились класні керівники, які провели цикл бесід про права та обов'язки  дітей, а вчитель правознавства Рильчук С.Г. провела круглий стіл «Закони, за якими вчимося, працюємо, живемо» з учнями 9-11 класів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар